Necunoscuta de la Wildfell Hall

"Daca ai fi vrut sa nu ma superi ti-ai fi tinut gura de la inceput; sau invers, ai fi spus limpede si cinstit tot ce-ti statea pe limba."
"N-au decat sa rastalmaceasca lucrurile cum or vrea, i-am raspuns. Ce conteaza pentru dumneata sau pentru mine gandurile lor, atata vreme cat suntem multumiti de noi insine - si unul si celalalt? Sa-i ia naiba cu plasmuirile lor josnice si cu nascocirile lor mincinoase!"
Gilbert Markham

"Dupa cate imi dau seama sagetile lui Cupidon au fost prea ascutite pentru dumneata; au patruns in carne si ranile nu s-au vindecat inca, asa ca sangereaza ori de cate ori se pomeneste numele persoanei iubite."
Eliza Millwood

"Acest incident m-a agitat si m-a tulburat intr-un mod cat se poate de ciudat - in afara de cazul cand ai vrea sa-l explici spunand ca sagetile lui Cupidon fusesera nu numai prea ascutite pentru mine, dar si alcatuite cu atata iscusinta, incat patrunsera adanc in inima mea si nu izbutisem inca sa le smulg de acolo."
Gilbert Markham

"Dar la mine zambetele si lacrimile se aseamana atat de tare! Nici unele dintre ele nu sunt limitate la anumite sentimente: adeseori plang cand sunt fericita si zambesc cand sunt trista."
Helen Graham

"Inima unei fete nu trebuie niciodata sa fie cucerita fara a i se face curte insistent."
"Frumusetea este acea calitate care, aproape in egala masura cu banii, constituie in general atractia principala pentru cei mai ticalosi dintre barbati."
"Mai inati cerceteaza; apoi incuvinteaza; si numai in al treilea rand iubeste."
Peggy Maxwell

"E o fiinta dulce si fermecatoare, dar nu uita ca lucrurile care constituie cele mai stralucitoare atractii pentru un indragostit, se dovedesc prea adesea a fi cele mai mari chinuri pentru un sot!"
Boarham

"El continua totusi sa fie vesnic prezent in gandurile si visurile mele. In toate ocupatiile mele, orice fac, orice vad, orice aud, totul are in ultima instanta legatura cu el."
Helen Graham

"La varsta ta, dragostea e stapan atotputernic. La varsta mea stapanul e aurul masiv si durabil."
Maxwell

"Biet pacatos, opreste calea ta!
Mai cugeta, nu merge spre infern,
Pe marginea genurii nu juca
Caci esti in pragul chinului etern..."
Ralph Hattersley

"Ma tem doar ca afectiunea lui pierde din profunzime cand castiga in ardoare. Uneori o asemuiesc cu un foc de ramurele si crengute uscate in contrast cu un foc de carbuni masivi - stralucitor si fierbinte. Insa daca ar fi sa arda pana la capat si sa nu lase in urma altceva decat cenusa, ce m-as face?"
"Nu-ti mai bate gura degeaba cu juraminte false si nu-ti mai chinui creierii ca sa inabusi adevarul cu minciuni."
"Cum am sa dau ochii cu ei toti? Si totusi sa nu uit ca nu eu sunt cea vinovata: n-am nici un motiv sa ma tem. Iar daca ei ma dispretuiesc nu pot sa am decat mila pentru nebunia lor si dispret pentru dispretul lor."
"Uitarea nu poate fi cumparata la simpla dorinta; si nici nu pot acorda stima tuturor celor care o doresc, daca ei nu dovedesc ca o si merita."
"A-i vorbi despre trecut inseamna sa-l torturezi cu remuscari vane; a te referi la viitor inseamna sa-i sporesti chinul, si totusi a tacea inseamna sa-l lasi prada propriilor lui regrete si temeri."
"Rangul, neamul si averea, nu trag mai mult in balanta decat adevarata dragoste dintre doua inimi care se potrivesc atat de bine."
Helen Huntingdon



Autor: Anne Bronte
Titlul original: The Tenant of Wildfell Hall
Editura: Lira
An aparitie: 2012
Nr. pagini: 540

★★

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Hotul de umbre

Stapanul inelelor - Fratia inelului

Odiseea capitanului Blood

Apa pentru elefanti

Padurea spanzuratilor

Etichete

Afișați mai multe