Salem's Lot

"Nu te caci acolo unde mananci."
Laurence Crockett

"Mark Twain a spus ca romanul este o spovedanie depre toate cele, facuta de un om care nu a facut niciodata nimic."
"Cred ca este relativ usor ca oamenii sa accepte existenta unor fenomene ca telepatia sau precogrutia sau teleplasmul, pentru ca dorinta lor de a crede in asa ceva nu-i costa nimic."
Ben Mears

"Dumnezeu mi-a dat SENINATATEA de a accepta ceea ce nu pot schimba, TENACITATEA de a schimba ceea ce pot si NOROCUL de a nu calca in strachini prea des."
preotul Callahan Donald

"Totul mi se pare ca seamana cu cosmarul unui nebun, acum ca lumina zilei imi intra pe fereastra."
Matew Matt Burke

"Daca pui intr-o camera un psiholog cu un om care crede ca e Napoleon si ii lasi impreuma un an (sau zece sau douazeci), ce rezultat vei obtine? Doi psihologi sau doi bolnavi in camasa de forta?"
Susie Norton

"Daca o asemenea spaima nu poate fi pusa in cuvinte, nu poate fi invinsa. Iar spaimele inchise in mintile mici de copii sunt mult prea mari pentru a putea trece prin deschizatura gurii."
"Chintesenta tututror spaimelor omenesti, gandi el. O usa putin intredeschisa."
Matt Burke

"Instrainarea inca mai persista intre ele, desi nu vorbeau despre asta. Rana nu se vindecase inca. Celelalte certuri, indiferent cat de dureroase, s-au sters cu timpul intotdeauna, viata mergea inainte, iar ranile erau acoperite in bandajul gros al zilelor care trec, bandaj care este smuls de la locul lui doar la cearta urmatoare, cand vechile reprosuri si nemultumiri vor fi scoase la lumina si enumerate ca levatele intr-un joc de carti. Insa de data aceea instrainarea parea definitiva; fusese un razboi total. Ranile nu mai puteau fi bandajate. Singurul tratament era amputarea."
Stephen King

"Intr-o zi ca asta, gandi ea, este posibil sa crezi ca exista numai finaluri fericite."
"Trebuie sa incetezi sa te mai porti ca o idioata, isi zise. O sa te duci acolo si o sa cercetezi putin locul, atata tot. Din curtea din fata poti sa-ti vezi propria casa. Deci, pentru numele lui Dumnezeu, ce ti se poate intampla intr-un loc de unde poti sa-ti vezi casa?"
Susan Norton


Autor: Stephen King 
Titlul original: Salem's Lot
Editura: Nemira 
Anul apariţiei: 2007 
Nr. de pagini: 576 

★★★

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Hotul de umbre

Stapanul inelelor - Fratia inelului

Odiseea capitanului Blood

Apa pentru elefanti

Padurea spanzuratilor

Etichete

Afișați mai multe